OPH_Opettajat_kokouksessa

TAVOITTEENA TASA-ARVOINEN MAAILMAN PARAS PERUSKOULU

Lisätietoa ja materiaalia juuri sinulle

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti marraskuussa 2016 Peruskoulufoorumin kehittämään suomalaista peruskoulua. Peruskoulufoorumi kokosi perusopetuksen toimijat ja yhteistyötahot yhteiseen visiointiin peruskoulun tulevaisuudesta. Yhteisen keskustelun ja ideoinnin kautta laadittu Tasa-arvoisen peruskoulun tulevaisuus -sitoumus linjaa peruskoulun kehittämisen tulevaisuuden tavoitteet ja toimet.

Peruskoulufoorumin linjaamien tavoitteiden ja toimien avulla edistetään oppimista, vahvistetaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja tuetaan opetussuunnitelman toteuttamista. Tavoitteena on, että jokainen peruskoulu on tasa-arvoinen ja laadukas. Oppilaat voivat hyvin ja ovat motivoituneita oppimaan. Osaavat opettajat, rehtorit ja muu henkilökunta muodostavat ammatillisesti kehittyvän oppimisympäristön. Peruskoulua kehitetään yhteisvoimin pitkäjänteisesti ja joustavasti. Yhteisöllistä toimintakulttuuria vahvistetaan kaikilla tasoilla.

Peruskoulufoorumi on osa peruskoulun uudistamisen kärkihanketta ja Uusi peruskoulu ohjelmaa. Peruskoulufoorumin työtä luotsaa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen.

Tutustu tarkemmin Peruskoulufoorumiin osoitteessa: https://minedu.fi/peruskoulufoorumi

Videot

Millainen on maailman paras peruskoulu? Se on juuri sellainen, millaiseksi sen yhdessä teemme! (kesto 2:05)
Buddyschoolissa lapset auttavat toisiaan oppimaan. (1:17)
Oppilaiden osallisuus on positiivinen asia! (kesto 1:41)
Keravalla on positiivinen yhdessä tekemisen meininki. Oppilaat nauttivat osallisuudesta.  (kesto 1:33)
Voisiko peruskoulussa kokeilujen mahdollistaminen auttaa lapsia tekemään valintoja helpommin? (kesto 1:42)

#Paraskoulu-lupauksia

#Paraskoulu, Tarja Aurell

#Paraskoulu, Virpi Lehmusvaara

#Paraskoulu, Pekka Varheensalo

#Paraskoulu, Hannu Freund

#Paraskoulu, Antti Ikonen

#Paraskoulu, Mari Routti

#Paraskoulu, Taina Tervonen

#Paraskoulu, Anne Onnela

#Paraskoulu, Jaakko Salo

#Paraskoulu, Katriina Rapatti

Kuukauden kysymykset

kuukauden kysymys vastauskuplat

Ensimmäinen kuukauden kysymys oli:

"Mitä tarkoittaa tasa-arvoisuus suomalaisessa peruskoulussa?"

Saimme teiltä 50 vastausta, hienoa!

Oheisessa kuvassa näet poimintoja osallistujien tärkeimpinä pitämistä asioista. Kaikkiin annettuihin vastauksiin pääset tutustumaan täällä --> kaikki vastaukset

Kiitos kaikille osallistumisesta!